Algemeen

Mijn eerste blog! en waarom!

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Janine, geboren en getogen in Brabant en zit midden in een verhuizing naar de Achterhoek om samen te wonen met Jan, de liefde van mijn leven. Mijn drie katten, mijn hond en ikzelf zijn inmiddels al drie maanden hier en mijn huis staat sinds deze week te koop. Nu wonen we samen met drie katten, drie honden en de paarden, waaronder mijn eigen eerste paard. Kortom veel veranderingen en alles staat letterlijk op zijn kop.

Ik ben een enorme dierenvriend en houd van uit eten gaan, reizen, shoppen, lezen, bos- en strandwandelingen en gezellige uitjes met familie en vrienden. Mijn hobby is naast mijn eigen paard, orientaalse dans (buikdans), al staat dat sinds de verhuizing even op een heel laag pitje. Daarnaast loop ik af en toe hard en ben ik ook wel eens in de sportschool te vinden. Ik werk als project / programma manager maar maak nu vooral gebruik van de vele opgespaarde vakantiedagen en droom van een eigen bedrijfje.

 

WAAROM

 

Ik heb inmiddels 2 maanden een eigen paard en daar komt heel wat bij kijken. Ik kom van alles tegen en ik doe allerlei nieuwe ervaringen op. Het is een heel avontuur met vele uitdagingen, mooie momenten en eerlijk is eerlijk ook soms tegenslag. Ik vertel hierover aan mijn familie, vrienden en kennissen en iemand tipte me om te gaan bloggen. Ik heb daar wel over na moeten denken, kan ik dat wel, durf ik dat wel, vooral dat laatste eigenlijk. Maar omdat ik destijds zelf weinig kon vinden over wat er komt kijken bij je eerste eigen paard (iedereen is er in geboren lijkt het wel :-)) dacht ik, misschien wel een leuk idee. Dus bij deze!

 

WAAROVER

 

Mijn paard is voor het leven, mijn doel is om met haar een bijzondere band op te bouwen, om in harmonie met elkaar om te gaan. Daarnaast wil ik natuurlijk ook leren paardrijden, alhoewel ik als klein meisje wel pony heb gereden, dus helemaal nieuw is dat laatste niet, maar wel een stuk hoger! Ik wil dus vooral mijn weg met haar, Fleur, mijn paard met jullie delen. Hoe heb ik haar gevonden, wat kom ik tegen.. en dat is best wat, want nu blijkt dat ze nog niet goed is ingereden bijvoorbeeld, maar daarover in een later blog meer. Naast mijn weg met mijn paard vinden verwacht ik ook te bloggen over andere zaken, zoals leven op de boerderij in plaats van in de stad, leuke dingen die ik tegen kom, shoppen en van alles wat me boeit.

 

VOLG JE MIJ?

 

Heb je zin om mee te ontdekken hoe het mij met mijn eerste paard en mijn nieuwe leven in de Achterhoek vergaat, volg dan mijn blog. Naast bloggen over mijn eerste paard zal ik ook bloggen over onze andere dieren, andere avonturen en leuke dingen die ik tegen kom. Comments zijn welkom!

Follow my blog with Bloglovin

Tagged , , ,

3 thoughts on “Mijn eerste blog! en waarom!

 1. Hoi Janine.
  Wat leuk dat je een blog bent begonnen.
  Om te beginnen is het helemaal top dat je de liefde van je leven heb gevonden, en wens ik jullie alle geluk van de wereld toe.
  Ben wel benieuwd naar je vorderingen met je prachtige paard Fleur.
  Net als bij alle andere dieren is geduld het sleutelwoord.
  Ik heb ook altijd van een eigen paard gedroomd, maar daar zal wel niets meer van komen hahah, maar ben nu ook blij met onze lieve hond Kirra.
  Ik heb begrepen dat je je draai in de achterhoek al aardig heb gevonden.
  Is inderdaad wel even wat anders dan het stadsleven, maar ik denk, dat als als je gelukkig bent, het helemaal niet uit maakt waar je woont, zolang je je geliefde maar om je heen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *