Fleur, Grondwerk, Leren paardrijden, Mijn eerste paard, Ontmoetingen, Trainer

Fleur in training

NOVEMBER & DECEMBER; FLEUR IN TRAINING

 

Op 28 november is Fleur begonnen met de training, 2 x per week bij de geweldige Hester. Vol liefde en geduld zet zij Fleur aan het werk en geeft haar vertrouwen om het bit aan te nemen. Ze krulde zich namelijk eerst direct op vanuit pijn en angst.  De eerste keer was duidelijk te zien hoe Fleur haar rugspieren zo hard aanspande, dat er een geul over haar ruggegraat ontstond. Geen wonder dat rijden nog geen optie was. Ik volg mijn gevoel en dit is volgens mij de juiste weg. Na een aantal dubbele longe trainingen is Fleur zo ver in de ontspanning dat ze los durft te laten. Je ziet haar huid schuiven over haar rug.

Fleur in training, leren het bit aan te durven nemen middels dubbele longe, een vak apart

 

20 december maakt Fleur kennis met de overdekte rijhal waar ze gelongeerd wordt en uiteindelijk even weer heel even een ruiter op haar rug voelt. Daarna is Fleur nog 2 keer getraind, eerst aan de hand en daarna voorzichtig bereden. Thuis ook met de pessoa longe aan de slag gaan. Mijn vriend heeft haar gelongeerd. De bedoeling is dat Fleur leert te ontspannen en overgangen oefent van stap naar draf. Daar heeft ze namelijk moeite mee. De eerstvolgende training bij Hester merken we meteen het voordeel daarvan, Fleur schudt minder met haar hoofd en de overgangen gaan iets makkelijker.

Zelf proberen, valt niet mee 🙂

 

 

 

 

GOEDE AFSLUITING

 

Op 29 december rijdt Hester op Fleur en het ging prima, de eerste galop is gedaan. We zijn er nog niet, Fleur heeft moeite met de aanleuning, maar dit is een goed begin. Het is heel fijn om iemand te hebben die haar zowel aan de longe als onder het zadel kan trainen. Ik zou zelf ook graag weer op Fleur willen rijden, echter ik moet repareren, ik ben e.e.a. niet voor, en het is voor nu beter dat ze vertrouwen krijgt middels een ervaren trainer en ruiter.

 

Deze dag heb ik ook heerlijk weer uitgestapt op Fleur, net als in het begin.

Uitstappen, lange teugel, 12 september 2017
Weer gereden samen, 29 december 2017!

 

Tagged , , , ,

2 thoughts on “Fleur in training

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *